Βλέπετε 1–6 απο 42 αποτέλεσματα


Νεοκλασικά Χαλιά Εφραίμογλου

Επίσης Χαλιά που θα λέγαμε ότι είναι Π.Ο.Π Πιστοποιημένη ονομασία Προέλευσης. Παράγονται σε συγκεκριμένες περιοχές με συγκεκριμένο τρόπο αναλλοίωτο εδώ και αιώνες και ο τόπος κατασκευής έχει βαφτίσει την ποιότητα

karachi, buchara, shirvan, senneh, ferahan, ένα μοναδικό ταξίδι με όχημα τα χρώματα και τα σχέδια που αποκαλύπτουν κρυμμένες ιστορίες και αρχαίες παραδόσεις χιλιάδων χρόνων που   μεταφέρονται από γενιά σε γενιά στο σήμερα. Χειροποίητα χαλιά που κατασκευάζονται σε κάθετους αργαλειούς από έμπειρους τεχνίτες με φυσικά υλικά μαλλί βαμβάκι και μετάξι.

Τα σχέδια αποτελούνται από ανθοσυνθέσεις  και γεωμετρικά σχήματα πανάρχαιων συμβολισμών πάνω σε ζωηρά, απαλά ή γήινα χρώματα που τα κάνουν να ταιριάζουν απόλυτα στις σύγχρονες διακοσμητικές τάσεις καταφέρνοντας να προσδώσουν μια κλασική πινελιά στο χώρο, δίχως να κυριαρχεί η εξεζητημένη πολυτέλεια των πολύπλοκων ανατολίτικων σχεδίων.

Με τη  χρήση εξαιρετικής ποιότητας μαλλιού το οποίο είναι γνεσμένο στο χέρι και στη συνέχεια χρωματισμένο με φυτικές βαφές επιτυγχάνεται η διαβάθμιση στις αποχρώσεις των χρωμάτων που χρησιμοποιούνται, που σε συνδυασμό με την ειδική επεξεργασία στο πλύσιμο για την εξασθένησή τους, δημιουργούν την αίσθηση του παλαιού αποδίδοντας ένα αποτέλεσμα που κινείται στη σφαίρα του μαγικού ενώ το μακρύ ή κοντό κρόσσι που πάντα αναδύεται από το στημόνι του ίδιου του χαλιού του προσδίδει τον ιδιαίτερο δικό του χαρακτήρα.

Οι συχνές μετακινήσεις των πληθυσμών επέφεραν την ανάμιξη διαφορετικών στοιχείων κουλτούρας και πολιτισμού και σήμερα βλέπουμε να συνυπάρχουν στο ίδιο χειροποίητο χαλί παραδοσιακά σχέδια μιας περιοχής με τις τεχνικές ύφανσης μιας άλλης περιοχής.

Συναντάμε πχ καυκάσια παραδοσιακά σχέδια με τεχνικές ύφανσης του Αφγανιστάν ή τουρκμένικα παραδοσιακά σχέδια με περσικές τεχνικές ύφανσης.

Η χρωματική παλέτα περιέχει αποχρώσεις του κόκκινου του μπλε και διαφορετικές διαβαθμίσεις του πράσινου Σωμόν γκρι καθώς και τα γήινα μπεζ χρώματα μαζί με το χρυσό. Ντύνουν εύκολα όλους τους χώρους σαλόνι τραπεζαρία γραφείο επαγγελματικό χώρο.