Η τέχνη της δημιουργίας χειροποίητων χαλιών χάνεται στα βάθη της ιστορίας και περιέχει ένα μείγμα μυστηρίου και γοητείας τόσο  ηδονικό που κρατεί ελάχιστα και που μόλις εξαφανιστεί, παρακαλάς να κρατούσε λίγο παραπάνω, για να μπορέσεις να εντοπίσεις σε ποια στιγμή του χρόνου μεταφέρθηκες. Είναι μια στιγμή που ο χρόνος δεν είναι ο παρών.

Είναι μια στιγμή που αναδύεται από το παρελθόν το συμπυκνωμένο αίσθημα ενός πολιτισμού, με όλες τις μυρουδιές και τα χρώματα από κάτι που ακριβώς δεν μπορείς να προσδιορίσεις, αλλά που είναι τόσο έντονο

Είναι η στιγμή που διαβαίνεις την πύλη που οδηγεί στην μαγεία.

Εκεί που τα στημόνια, οι κόμποι, τα σχέδια και τα χρώματα αιώνες τώρα αποκαλύπτουν κρυστάλλινα την εικόνα και την αξία ενός χειροποίητου χαλιού.

Σήμερα, η παραγωγή τους πραγματοποιείται εκεί που οι παραδόσεις και οι τέχνες παραμένουν ανεπηρέαστες από τη βιομηχανοποίηση και τους αυτοματισμούς.

Σήμερα ένα χειροποίητο χαλί είναι μία σημαντική επένδυση στο χρόνο. Γιατί, έτσι, συντηρούνται οι παραδοσιακές αξίες και ζωντανεύουν τα όνειρα χιλιάδων τεχνιτών, που έχουν βάλει κάτι από τον εαυτό τους για να μας προσφέρουν αυτή τη ζεστή αίσθηση θαλπωρής και αυτούς τους καταπληκτικούς συνδυασμούς σχεδίων και χρωμάτων. Η θέα και το άγγιγμα ενός καλοδουλεμένου χειροποίητου χαλιού θα μας συγκινεί και θα μας εντυπωσιάζει πάντα.