ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΑΛΙΩΝ

Πάνω από έναν ολόκληρο αιώνα στον Οίκο Εφραίμογλου η γνώση και η αγάπη για το χαλί γίνεται ανεκτίμητη φροντίδα.

Covid-19 Η εταιρεία μας λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον κορονοϊό όπως γάντια, μάσκες, αντισηπτικά κλπ. Επίσης συστήνουμε τα χάλια σας να είναι έτοιμα, κοντά στην πόρτα και να έχετε δικό σας στυλό για την υπογραφή του δελτίου παραλαβής.

Καθαρισμός Χαλιών - Ταπητοκαθαριστήρια Εφραίμογλου

Τα χαλιά σας αντιμετωπίζονται με το σεβασμό και την προσοχή που τους αρμόζει. Ο “Οίκος Εφραίμογλου”, αξιοποιώντας την πείρα και τις ανεκτίμητες γνώσεις του καθώς και τα πλέον εξελιγμένα προϊόντα καθαρισμού, δίνει σε κάθε χαλί ξεχωριστά, την ταυτότητά του (κωδικό αριθμό) που του εξασφαλίζει την ιδανικότερη, αποκλειστική, μεταχείριση ανάλογα με τον τρόπο κατασκευής του (12 διαφορετικοί τρόποι καθαρισμού).

Η παραδοσιακή διαδικασία συντήρησης περιλαμβάνει:

ΔΙΑΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΑΛΙΩΝ

Ανάλογα με την τεχνοτροπία DNA κάθε χαλιού επιλέγεται ο ιδανικός καθαρισμός χαλιών, τρόπος καθαρισμού και τα υλικά. Τα χαλιά τινάζονται και καθαρίζονται με τέτοιο τρόπο και σε τέτοιο βαθμό που μας δηλώνει το ίδιο το χαλί για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα χωρίς φθορά ή αλλοίωση.
Η ιδιότητά μας ως ταπητουργοί μας δίνει την δυνατότητα εφαρμογής της καλύτερης διαδικασίας.

ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΗ & ΒΑΚΤΗΡΙΑΚΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ

Ο Οίκος Εφραίμογλου πρωτοπόρος πάντα στις σύγχρονες απαιτήσεις, αναβαθμίζει τις Bio-Εφαρμογές καθαρισμού, με την εφαρμογή μικροβιολογικής & βακτηριακής απολύμανσης. Η απολύμανση γίνεται με Απολυμαντικό το οποίο είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ και ακίνδυνο για το περιβάλλον, τον άνρθωπο και τα κατοικίδια, με αρ. αδείας 51834/2009, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα των τυπων,2,3,4,(98/8EC) και προσφέρει χρόνια τώρα δωρεάν την απολύμανση των χαλιών σας με κάθε καθαρισμό χαλιού. Είναι ένα πρώτο επίπεδο απολύμανσης που γίνεται σε όλα ,συμπεριλαμβάνεται στην διαδικασία καθαρισμού και δεν χρειάζεται να μας ενημερώσει ο πελάτης εκτός αν συντρέχει ειδικός λόγος και γίνεται έξτρα διαδικασία με επιπλέον χρέωση.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΙΣΗΣ

Τη διαδικασία της “φυγοκέντρισης”, όπου το χαλί σας στραγγίζει, ώστε να μην αλλοιωθούν ακόμη και τα πλέον ευαίσθητα χρώματα.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΤΕΓΝΩΜΑ

Με φυσικό τρόπο και πάντα προστατευμένα..

ΥΛΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

Ο καθαρισμός χαλιών γίνεται με υλικά καθαρισμού εγκεκριμένα από το Γενικό Χημείο του Κράτους, με ουδέτερο ph που δεν αφήνουν κατάλοιπα και πλήρως διαλυτά στο νερό. Δεν περιέχουν φωσφορικά άλατα, τα οργανικά τους συστατικά  είναι βιοδιασπώμενα, είναι φιλικά προς το περιβάλλον και μη τοξικά για τα παιδιά και τα κατοικίδια.

Συχνές Ερωτήσεις
Πόσο κοστίζει ο καθαρισμός χαλιών;

Η τιμή καθαρισμού καθορίζεται από την ποιότητα γιατί ακολουθείται διαφορετική διαδικασία ανάλογα με τον τύπο χαλιού. Ενδεικτικά οι τιμές κυμαίνονται στα 4,15 €/m2 στα χαλιά μηχανής και τις μοκέτες, 5,40 €/m2 στα ελληνικά χειροποίητα χαλιά και τα χαλιά εισαγωγής στα 7,20 €/m2 συν το ΦΠΑ. Δηλαδή ένα χαλί μηχανής ή μοκέτα με διαστάσεις 200×300 θα στοιχίσει το ποσό των 24,90 € ανα τεμάχιο συν το ΦΠΑ. Αντίστοιχα ένα χαλί εισαγωγής διαστάσεων 200×300 θα στοιχίσει το ποσό 43,20 € συν ΦΠΑ (στις διαστάσεις των χαλιών συνυπολογίζονται και τα τυχόν κρόσσια). Οι πελάτες επιβαρύνονται επίσης με τα έξοδα των μεταφορικών αλλά των υπηρεσιών φύλαξης των χαλιών τους. Η εταιρεία Εφραίμογλου προσφέρει δωρεάν απολύμανση και τίναγμα χαλιών σε όλους τους τύπους χαλιών, χρησιμοποιώντας όλες τις μοντέρνες τεχνικές καθαρισμού. https://efremoglou.gr/timokatalogos/

Ποια είναι η διαδικασία του καθαρισμού χαλιών;

Όλα τα χαλιά καθαρίζονται, όμως ο τρόπος καθαρισμού κάθε χαλιού διαφέρει από είδος σε είδος. Υγρό καθάρισμα, στεγνό καθάρισμα (διαδικασία ελεγχόμενης υγρασίας) ή καθάρισμα με τη χρήση αφρού, είναι κάποιοι από τους τρόπους καθαρισμού, όλες όμως εξίσου αποτελεσματικές. Η επιλογή καθορίζεται από το “DNA” κάθε χαλιού και την ευαισθησία των χρωμάτων του. Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι όλα πιστοποιημένα από τους κρατικούς φορείς. Υλικά σαν το μαλλί, το μετάξι και το βαμβάκι μπορούν να θεωρηθούν ως ζωντανοί οργανισμοί και χρειάζονται αναλογικά το σαπούνι, το νερό (υγρασία) και τον αέρα, ώστε να αφαιρέσουν τους ρύπους που έχουν συσσωρευτεί στο χαλί δίνοντάς του την ευκαιρία να “αναπνεύσει” ξανά και να τονιστούν τα ιδιαίτερα χρώματά του. Η πολύχρονη εμπειρία μας ως ταπητουργοί, χρησιμοποιώντας όλα τα σύγχρονα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για εσάς και το χαλί σας.

Καθαρίζουν όλοι οι λεκέδες 100% με το καθάρισμα;

Η απάντηση είναι όχι, διότι υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τύποι λεκέδων. Δεν υπάρχουν “μαγικά” υλικά που καθαρίζουν με 100% επιτυχία όλους τους τύπος λεκέδων. Η επιστήμη της χημείας αποτελεί μια πολύπλοκη και σύνθετη επιστήμη. Οι χρωστικοί, λιπαροί και οργανικοί λεκέδες σε συνδυασμό με τη συνολική ποιότητα του χαλιού και το χρόνο ωρίμανσης του λεκέ, σίγουρα επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα του καθαρισμού. Λεκέδες ούρων, αίματος, κρασιού ή καφέ χρειάζονται ειδική επεξεργασία και μετά τον καθαρισμό τους – μια διαδικασία που σημειώνει έως και 95% ποσοστό επιτυχίας, με ένα μικρό επιπρόσθετο κόστος στα συνολικά σας έξοδα. https://efremoglou.gr/ipiresies/epidiorthosi-kai-sintirisi/

Ραντεβού παραλαβής – παράδοσης

Οι πελάτες μπορούν να παραδώσουν το χαλί τους σε οποιαδήποτε διεύθυνση της εταιρείας τους εξυπηρετεί (κατάστημα ή αποθήκη) ή να καλέσουν στο τηλεφωνικό κέντρο της για να κλείσουν ραντεβού για την ακριβή ημέρα παραλαβής του χαλιού τους από φορτηγό όχημα της εταιρείας. Την προηγούμενη ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού, ο πελάτης θα λάβει ένα επιβεβαιωτικό sms στο κινητό του για το συγκεκριμένο 2ωρο που θα γίνει και η παραλαβή του χαλιού. Οι πελάτες μπορούν να επισημάνουν οποιοδήποτε σχόλιο ή παρατήρηση έχουν για τα χαλιά τους: σχόλια σχετικά με τους λεκέδες του χαλιού, την αντικατάσταση των κροσσίων, το σάπισμα της επιφάνειας του χαλιού ή ακόμα και το ξέβαμμα του χρώματος. Η εταιρεία θα σας απαντήσει άμεσα σχετικά με το κόστος και το χρόνο που απαιτείται για την επισκευή του. Ο πελάτης θα λάβει ένα αντίγραφο δελτίο παραλαβής του χαλιού του, πάνω στο οποίο θα αναγράφονται κάποιες γενικές περιγραφές του τύπου και της ποιότητας του χαλιού, όπως για παράδειγμα: “Ένα τεμάχιο χαλιού μηχανής, μεσαίου μεγέθους για έλεγχο των κροσσίων”. https://efremoglou.gr/epikoinonia/

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζονται τα χαλιά; Μπορούν να χαλάσουν με το πλύσιμο;

Η ανάγκη για να “αναπνεύσει” το υλικό του χαλιού, είτε μιλάμε για μαλλί, είτε για μετάξι είτε για βαμβάκι, είναι αναντίρρητα μεγάλη. Για να επιτευχθεί όμως αυτό πρέπει το χαλί να καθαριστεί και να απολυμανθεί. Τα άτομα που βρίσκονται μέσα σε ένα νοικοκυριό πολλές φορές δεν αντιλαμβάνονται τους ρύπους που συσσωρεύονται στο χαλί τους λόγω καθημερινής χρήσης. Το καυσαέριο που υπάρχει στην ατμόσφαιρα, το αναμμένο τζάκι, το διαρκές κάπνισμα και η αυξημένη κίνηση πάνω στην επιφάνεια του χαλιού, είναι μερικοί επιβαρυντικοί παράγοντες. Πρέπει να σημειωθεί εδώ, πως η φθορά δεν προκαλείται με το καθάρισμα αλλά με την εκτεταμένη χρήση (όπως και στην περίπτωση των ρούχων), που απλώς με τη διαδικασία της πλύσης γίνεται ακόμα πιο ορατή. Τα χαλιά σε ένα νοικοκυριό “συζούν” μαζί μας και μας συντροφεύουν για πολλά χρόνια ίσως και δεκαετίες. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τίποτα δεν μένει άφθαρτο στο πέρας του χρόνου. Όμως, η σωστή συντήρηση θα διασφαλίσει την καλή εικόνα και αισθητική του χαλιού μας.

Φθορές και επισκευές χαλιών - Κρυφά σημεία

Όταν καθαριστεί το χαλί γίνονται πιο ευδιάκριτα τα σημεία φθοράς και χρήσης του, όπως σημάδια υγρασίας και περιοχές ξεβάμματος. Οι άκρες στα χαλιά (ρέλια και κρόσσια) αποτελούν τα πιο ευαίσθητα σημεία σε ένα χαλί και είναι αυτά που συνήθως φθείρονται πρώτα. Στα σημεία που ποδοπατούνται περισσότερο, η φθορά επηρεάζει το πέλος του χαλιού. Όλα όμως μπορούν να επισκευαστούν και να επιδιορθωθούν. https://efremoglou.gr/simptomata-xrisis/

Γιατί ο καθαρισμός χαλιών είναι πιο αποτελεσματικός από εξειδικευμένα ταπητοκαθαριστήρια;

Όπως ισχύει και σε κάθε κλάδο, η πιστοποίηση του επαγγελματία και η συνεχής ενημέρωσή του για τις τεχνολογικές εξελίξεις είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της ποιότητας και των υπηρεσιών που προσφέρει. Η διαρκής ενημέρωση, η άμεση ανταπόκριση και το εγγυημένο αποτέλεσμα των εργασιών του, πρέπει να χαρακτηρίζονται από αμεσότητα και αξιοπιστία. Η εταιρεία Εφραίμογλου τηρώντας τον κώδικα δεοντολογίας και αφοσιωμένη με συνέπεια στο όραμά της, προσφέρει εδώ και δεκαετίες στον κλάδο της ταπητουργίας, της εμπορίας και του καθαρισμού ταπήτων, μια από τις ποιοτικότερες και αποτελεσματικότερες υπηρεσίες στον κλάδο του χαλιού.

Τι λένε οι πελάτες μας

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ