ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΑΛΙΩΝ

Για παραπάνω από έναν αιώνα φροντίδας και μέριμνας για το ποιοτικό χαλί, ο Οίκος Εφραίμογλου συνεχίζει να παρέχει τις πολύτιμες υπηρεσίες και γνώσεις του σχετικά με τον καθαρισμό του.

ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΗΣ* ΤΩΝ ΧΑΛΙΩΝ (ΕΩΣ 30/07)

ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ 10% ΕΚΠΤΩΣΗ.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ.
20% ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΑΛΙΩΝ
ΕΩΣ 3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΣΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 150€

*Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ “ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ & ΦΥΛΑΞΗ ΧΑΛΙΩΝ-ΜΟΚΕΤΩΝ”

Καθαρισμός Χαλιών - Ταπητοκαθαριστήρια Εφραίμογλου

Η εταιρεία μας, σας εγγυάται πως το μοναδικό σας αυτό απόκτημα θα αντιμετωπιστεί με τον κατάλληλο σεβασμό και την αφοσίωση που του αρμόζει. Κάθε χαλί που καταφθάνει στον Οίκο Εφραίμογλου, αποκτά και τη δική του ταυτότητα (κωδικό αριθμό), η οποία του εξασφαλίζει μια πιο εξατομικευμένη και ουσιαστικότερη μεταχείριση που λαμβάνει υπόψη τον τρόπο κατασκευής του. Αυτή η ανεκτίμητη γνώση και πείρα που έχει αποκτηθεί ανά τα χρόνια, έχει οδηγήσει στη δημιουργία 12 διαφορετικών τρόπων και τεχνικών καθαρισμού, πάντα με το ίδιο αποτέλεσμα.

Η παραδοσιακή διαδικασία συντήρησης περιλαμβάνει:

ΔΙΑΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΑΛΙΩΝ

Ο διαπεραστικός καθαρισμός χαλιών, γίνεται πάντοτε με επίγνωση του μοναδικού “DNA” ενός χαλιού, δηλαδή με την ξεχωριστή τεχνοτροπία κατασκευής του. Πάνω σε αυτή βασίζεται και η συνολική διαδικασία καθαρισμού που περιλαμβάνει το τίναγμα του χαλιού και το διαπεραστικό και εις βάθος καθαρισμό του, αποφεύγοντας παράλληλα κάθε πιθανότητα φθοράς ή αλλοίωσης. Εξαιτίας της ιδιότητας μας ως  ταπητουργοί, γνωρίζουμε κάθε κρυμμένη πτυχή και χαρακτηριστικό ενός χαλιού ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με  υγρό , στεγνό, η  καθάρισμα με αφρό, όλα με το ίδιο αποτέλεσμα.

 

ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΗ & ΒΑΚΤΗΡΙΑΚΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ (δωρεάν)

Ανταποκρινόμενος στις σύγχρονες απαιτήσεις, ο Οίκος Εφραίμογλου χρησιμοποιεί τις αναβαθμισμένες Bio-Εφαρμογές καθαρισμού, οι οποίες στρέφονται στη μικροβιολογική και βακτηριακή απολύμανση του χαλιού σας. Κατά `τη διαδικασία της απολύμανσης χρησιμοποιείται ειδικό απολυμαντικό εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, τον άνθρωπο ή τα κατοικίδια, με αρ. αδείας 51834/2009, τηρώντας τα ευρωπαϊκά πρότυπα των τύπων, 2,3,4 (98/8EC). Αποτελεί το πρώτο επίπεδο απολύμανσης, το οποίο εφαρμόζεται σε όλα τα χαλιά που παραλαμβάνουμε για καθαρισμό. Ο πελάτης μπορεί να μας ενημερώσει αν συντρέχει ειδικός λόγος για επιπρόσθετη διαδικασία, ίσως με επιπλέον χρέωση.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΙΣΗΣ

Μετα το πλύσιμο, στη διαδικασία της φυγοκέντρισης, το χαλί σας στραγγίζει με ασφαλή τρόπο, ούτως ώστε να μην αλλοιωθούν τα ευαίσθητα χρώματα, βάψουν  άλλες ίνες, μη γαριάσουν τα κρόσσια  και να αποβάλλει όλους τους ρύπους.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΤΕΓΝΩΜΑ

Το παραδοσιακό στέγνωμα του χαλιού σας εφαρμόζεται με ένα φυσικό τρόπο, με σκοπό να προστατέψει και να διασφαλίσει την αρχική του όψη.

 

ΥΛΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

Τα υλικά καθαρισμού που χρησιμοποιούνται κατά τις διαδικασίες μας, είναι εγκεκριμένα από το Γενικό Χημείο του Κράτους,  με τα απαραίτητα πιστοποιητικά και τεχνικά φυλλάδια,  Τα ph. επιλέγονται ανά περίπτωση και οι διαδικασίες δεν αφήνουν κατάλοιπα στο χαλί. Διασπώνται πλήρως με την επαφή τους με το νερό, είναι φιλικά προς το περιβάλλον, τα παιδιά και τα ζώα, διότι δεν κατέχουν φωσφορικά άλατα και τα οργανικά συστατικά τους είναι βιοδιασπώμενα.

Συχνές Ερωτήσεις
Πόσο κοστίζει ο καθαρισμός χαλιών;

Η τιμή καθαρισμού καθορίζεται από την ποιότητα γιατί ακολουθείται διαφορετική διαδικασία ανάλογα με τον τύπο χαλιού. Ενδεικτικά οι τιμές κυμαίνονται στα 4,60 €/m2 στα χαλιά μηχανής και τις μοκέτες, 5,90 €/m2 στα ελληνικά χειροποίητα χαλιά και τα χαλιά εισαγωγής στα 7,90 €/m2 συν το ΦΠΑ. Δηλαδή ένα χαλί μηχανής ή μοκέτα με διαστάσεις 200×300 θα στοιχίσει το ποσό των 27,60 € ανά τεμάχιο συν το ΦΠΑ. Αντίστοιχα ένα χαλί εισαγωγής διαστάσεων 200×300 θα στοιχίσει το ποσό 47,40 € συν ΦΠΑ (στις διαστάσεις των χαλιών συνυπολογίζονται και τα τυχόν κρόσσια). Οι πελάτες επιβαρύνονται επίσης με τα έξοδα των μεταφορικών αλλά των υπηρεσιών φύλαξης των χαλιών τους. Η εταιρεία Εφραίμογλου προσφέρει δωρεάν απολύμανση και τίναγμα χαλιών σε όλους τους τύπους χαλιών, χρησιμοποιώντας όλες τις μοντέρνες τεχνικές καθαρισμού. https://efremoglou.gr/timokatalogos/

Ποια είναι η διαδικασία του καθαρισμού χαλιών;

Όλα τα χαλιά καθαρίζονται, όμως ο τρόπος καθαρισμού κάθε χαλιού διαφέρει από είδος σε είδος. Υγρό καθάρισμα, στεγνό καθάρισμα (διαδικασία ελεγχόμενης υγρασίας) ή καθάρισμα με τη χρήση αφρού, είναι κάποιοι από τους τρόπους καθαρισμού, όλες όμως εξίσου αποτελεσματικές. Η επιλογή καθορίζεται από το “DNA” κάθε χαλιού και την ευαισθησία των χρωμάτων του. Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι όλα πιστοποιημένα από τους κρατικούς φορείς. Υλικά σαν το μαλλί, το μετάξι και το βαμβάκι μπορούν να θεωρηθούν ως ζωντανοί οργανισμοί και χρειάζονται αναλογικά το σαπούνι, το νερό (υγρασία) και τον αέρα, ώστε να αφαιρέσουν τους ρύπους που έχουν συσσωρευτεί στο χαλί δίνοντάς του την ευκαιρία να “αναπνεύσει” ξανά και να τονιστούν τα ιδιαίτερα χρώματά του. Η πολύχρονη εμπειρία μας ως ταπητουργοί, χρησιμοποιώντας όλα τα σύγχρονα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για εσάς και το χαλί σας.

Καθαρίζουν όλοι οι λεκέδες 100% με το καθάρισμα;

Η απάντηση είναι όχι, διότι υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τύποι λεκέδων. Δεν υπάρχουν “μαγικά” υλικά που καθαρίζουν με 100% επιτυχία όλους τους τύπος λεκέδων μόνο με το απλό καθαρισμό. Η επιστήμη της χημείας είναι  πολύπλοκη και σύνθετη. Οι χρωστικοί, λιπαροί και οργανικοί λεκέδες σε συνδυασμό με την ποιότητα της ίνας,  του χαλιού, το χρόνο ωρίμανσης του λεκέ και τις προσπάθειες που ήδη έχουν γίνει, σίγουρα επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα του καθαρισμού. Λεκέδες ούρων, αίματος, κρασιού, μούχλας, ή καφέ μπορεί να χρειαστούν ειδική επεξεργασία και μετά τον καθαρισμό τους, μια διαδικασία που σημειώνει έως και 95% ποσοστό επιτυχίας, με ένα μικρό επιπρόσθετο κόστος ως έξτρα υπηρεσία ξελεκιάσματος. https://efremoglou.gr/ipiresies/epidiorthosi-kai-sintirisi/

Ραντεβού παραλαβής παράδοσης-Αυτοπαράδοση

Οι πελάτες μπορούν να παραδώσουν το χαλί τους σε οποιαδήποτε διεύθυνση της εταιρείας τους εξυπηρετεί (κατάστημα ή αποθήκη) ή να καλέσουν στο τηλεφωνικό κέντρο της για να κλείσουν ραντεβού για την ακριβή ημέρα παραλαβής του χαλιού τους από φορτηγό όχημα της εταιρείας. Την προηγούμενη ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού, ο πελάτης θα λάβει ένα επιβεβαιωτικό sms στο κινητό του για το συγκεκριμένο 2ωρο που θα γίνει και η παραλαβή του χαλιού. Οι πελάτες μπορούν να επισημάνουν οποιοδήποτε σχόλιο ή παρατήρηση έχουν για τα χαλιά τους: σχόλια σχετικά με τους λεκέδες του χαλιού, την αντικατάσταση των κροσσίων, το σάπισμα της επιφάνειας του χαλιού ή ακόμα και το ξέβαμμα του χρώματος. Η εταιρεία θα σας απαντήσει άμεσα σχετικά με το κόστος και το χρόνο που απαιτείται για την επισκευή του. Ο πελάτης θα λάβει ένα αντίγραφο δελτίο παραλαβής του χαλιού του, πάνω στο οποίο θα αναγράφονται κάποιες γενικές περιγραφές του τύπου και της ποιότητας του χαλιού, όπως για παράδειγμα: “Ένα τεμάχιο χαλιού μηχανής, μεσαίου μεγέθους για έλεγχο των κροσσίων”. https://efremoglou.gr/epikoinonia/

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζονται τα χαλιά; Μπορούν να χαλάσουν με το πλύσιμο;

Η ανάγκη για να “αναπνεύσει” το υλικό του χαλιού, είτε μιλάμε για μαλλί, είτε για μετάξι είτε για βαμβάκι, είναι αναντίρρητα μεγάλη. Για να επιτευχθεί όμως αυτό πρέπει το χαλί να καθαριστεί και να απολυμανθεί. Τα άτομα που βρίσκονται μέσα σε ένα νοικοκυριό πολλές φορές δεν αντιλαμβάνονται τους ρύπους που συσσωρεύονται στο χαλί τους λόγω καθημερινής χρήσης. Το καυσαέριο που υπάρχει στην ατμόσφαιρα, το αναμμένο τζάκι, το διαρκές κάπνισμα και η αυξημένη κίνηση πάνω στην επιφάνεια του χαλιού, είναι μερικοί επιβαρυντικοί παράγοντες. Πρέπει να σημειωθεί εδώ, πως η φθορά δεν προκαλείται με το καθάρισμα αλλά με την εκτεταμένη χρήση (όπως και στην περίπτωση των ρούχων), που απλώς με τη διαδικασία της πλύσης γίνεται ακόμα πιο ορατή. Τα χαλιά σε ένα νοικοκυριό “συζούν” μαζί μας και μας συντροφεύουν για πολλά χρόνια ίσως και δεκαετίες. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τίποτα δεν μένει άφθαρτο στο πέρας του χρόνου. Όμως, η σωστή συντήρηση θα διασφαλίσει την καλή εικόνα και αισθητική του χαλιού μας.

Γιατί βλέπουμε το χαλί μας διαφορετικό μετά το καθάρισμα?
  • Έχουμε συνηθίσει την εικόνα του χαλιού μας πριν τον καθαρισμό.
  • Μπορεί να στρώθηκε διαφορετικά πχ με άλλη φορά ή σε άλλο χώρο ή γιατί το πέλος είναι χτενισμένο.
  • Μπορεί να πλύθηκε πρώτη φορά και έφυγε η  «καινουργίλα» ή ξεπλύθηκε το  περίσσιο έξτρα χρώμα.
  • Έχει σημάδια  ή δεν στρώνει καλά ή από την αποθήκευση – συσκευασία  (ρολό σφιχτά τυλιγμένο)  ή η βούρτσα χτενίσματος άφησε κάποια σημάδια (αναστροφή).
  • Μυρίζει διαφορετικά: είτε λόγω των καθαριστικών – απολύμανσης είτε λόγω κατασκευής πχ υπόστρωμα. 
  • Μπερδεμένα κρόσσια :  χρειάζεται χτένισμα 

Όλα τα παραπάνω υποχωρούν σταδιακά ή μας καλείτε να σας βοηθήσουμε.

Επίσης δείτε https://efremoglou.gr/simptomata-xrisis/

 

Φθορές και επισκευές χαλιών - Κρυφά σημεία- Συμπτώματα χρήσης

Όταν καθαριστεί το χαλί γίνονται πιο ευδιάκριτα τα σημεία φθοράς και χρήσης του, όπως σημάδια υγρασίας και περιοχές ξεβάμματος. Οι άκρες στα χαλιά (ρέλια και κρόσσια) αποτελούν τα πιο ευαίσθητα σημεία σε ένα χαλί και είναι αυτά που συνήθως φθείρονται πρώτα. Στα σημεία που ποδοπατούνται περισσότερο, η φθορά επηρεάζει το πέλος του χαλιού. Όλα όμως μπορούν να επισκευαστούν και να επιδιορθωθούν. https://efremoglou.gr/simptomata-xrisis/

Γιατί ο καθαρισμός χαλιών είναι πιο αποτελεσματικός από εξειδικευμένα ταπητοκαθαριστήρια;

Όπως ισχύει και σε κάθε κλάδο, η πιστοποίηση του επαγγελματία και η συνεχής ενημέρωσή του για τις τεχνολογικές εξελίξεις είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της ποιότητας και των υπηρεσιών που προσφέρει. Η διαρκής ενημέρωση, η άμεση ανταπόκριση και το εγγυημένο αποτέλεσμα των εργασιών του, πρέπει να χαρακτηρίζονται από αμεσότητα και αξιοπιστία. Η εταιρεία Εφραίμογλου τηρώντας τον κώδικα δεοντολογίας και αφοσιωμένη με συνέπεια στο όραμά της, προσφέρει εδώ και δεκαετίες στον κλάδο της ταπητουργίας, της εμπορίας και του καθαρισμού ταπήτων, μια από τις ποιοτικότερες και αποτελεσματικότερες υπηρεσίες στον κλάδο του χαλιού.

Τι λένε οι πελάτες μας

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ - ΡΑΝΤΕΒΟΥ