Βλέπετε 1–20 από 174 αποτελέσματα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα


ΠΕΡΣΙΚΑ ΧΑΛΙΑ

Το Περσικό χειροποίητο χαλί είναι ένα έργο τέχνης που απαιτεί ατελείωτες ώρες δουλειάς και προσοχή στη λεπτομέρεια. Ένα μοναδικό ταξίδι χρωμάτων και σχεδίων που αποκαλύπτει κρυμμένες ιστορίες και αρχαίες παραδόσεις χιλιάδων χρόνων που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά στο σήμερα.

Τα κλασικά περσικά χαλιά αποτελούν τα πιο γνωστά χαλιά στον κόσμο. Αναβιώνουν παλαιά περίτεχνα σχέδια και πετυχαίνουν να προσδώσουν την κλασική τελειότητα στο χώρο. Βασισμένη στις πανάρχαιες τεχνικές η διαδικασία παραγωγής τους παραμένει η ίδια και σήμερα. Εξαιρετικής ποιότητας μαλλί φυσικά επεξεργασμένο και γνεσμένο στο χέρι, συνδυασμένο αρμονικά με φυσικό μετάξι,  βάψιμο με φυσικές χρωστικές ουσίες, μεράκι και αμέτρητες ώρες δουλειάς.

Με τοπωνύμιο κατασκευής (Tabriz,Nain, Ghom κτλ) και σφραγίδα τα δικά της χαρακτηριστικά στα σχέδια, τα χρώματα και τα μοτίβα που δημιουργεί κάθε περιοχή, κατατάσσονται στις πρώτες θέσεις της υφαντικής τέχνης και προσδίδουν αίσθηση πολυτέλειας και επισημότητας στον χώρο που τα περιβάλλει.

Υφαίνονται υπομονετικά από φημισμένους τεχνίτες σε κάθετους αργαλειούς με συμμετρικούς ή ασύμμετρους κόμβους από ποιοτικό μαλλί και μετάξι σε θεμέλιο βαμβακερού ή μεταξωτού στημονιού δημιουργώντας αρμονικά σχέδια, σε μαγικούς συνδυασμούς χρωμάτων.

Τα νομαδικά περσικά χαλιά με γεωμετρικά σχήματα πανάρχαιων συμβολισμών με ζωηρά ή γήινα χρώματα από φυσικά επεξεργασμένο μαλλί χρωματισμένα με φυτικέ βαφές, αποτυπώνουν μια φιλοσοφία ζωής που πηγάζει από μια αρχαία κουλτούρα.

Υφαίνονται σε οριζόντιους αργαλειούς χωρίς να διαβάζει σχέδιο ο υφαντής, αλλά με την έμπνευση ενός καλλιτέχνη χωρίς πρωτόκολλα και κανόνες. Τα λάθη η οι ελλείψεις στην κατασκευή αυτών των χειροποίητων χαλιών δένουν και προσδίδουν την φυσικότητα  και αυθεντικότητα της κατασκευής με ένα μοναδικό τρόπο

Τα μοντέρνα περσικά χαλιά είναι μια γνωριμία με τα αυθεντικά χειροποίητα χαλιά από περιοχές που στην  παράδοσή τους δεν εμπεριέχονται τα κλασικά ανατολίτικα σχέδια.

Δημιουργίες που αποτυπώνουν τις σύγχρονες ανησυχίες των ανθρώπων της ανατολής ακολουθώντας τους παραδοσιακούς τρόπους κατασκευής αποκαλύπτοντας μια κουλτούρα συγγενή της δυτικής κουλτούρας.   

Τι λένε οι πελάτες μας