Βλέπετε 1–20 από 222 αποτελέσματα

 

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα


Νεοκλασικά Χαλιά Εφραίμογλου - Χειροποίητα Χαλιά

Στο πέρασμα των αιώνων ο νεοκλασικός σχεδιασμός εμφανίστηκε ως μια από τις επικρατούσες τάσεις στην παραγωγή και την κατασκευή των χαλιών. Σήμερα αυτό το στυλ συνεχίζει να είναι δημοφιλές διατηρώντας αυτή τη διαχρονική αισθητική του που το έκανε να ξεχωρίσει εξαρχής. Το συγκεκριμένο στυλ των νεοκλασικών αυτών χαλιών, χαρακτηρίζεται από την κομψότητα και τη διαχρονικότητα, καθώς μετριάζει θα λέγαμε την υπερβολική αισθητική της πολυτέλειας του παρελθόντος. Παρ’ όλα αυτά στα συγκεκριμένα χαλιά παρατηρείται αυτό το υπερβατικό στοιχείο που τα κάνει να ξεχωρίζουν στο πέρασμα του χρόνου, δίνοντάς τους δικαιωματικά τον τίτλο του νεοκλασικού.

Νεοκλασικά χαλιά σε απαλό, λουλουδάτο και ανατολίτικο μοτίβο, που μπορούν να συνδυαστούν ιδανικά με τα ήπια χρώματα της διακόσμησης, των επίπλων και της ταπετσαρίας σας, δημιουργώντας ένα ιδανικά ισορροπημένο στυλ στο δωμάτιό σας, ισορροπώντας μεταξύ κομψότητας, πολυτέλειας αλλά και άνεσης. Ένα ποιοτικό νεοκλασικό χαλί θα λέγαμε ότι μπορεί να συνδυαστεί με οποιοδήποτε στυλ διακόσμησης. Επιλέγοντας τα νεοκλασικά χειροποίητα χαλιά του οίκου Εφραίμογλου, επιλέγετε ένα χαλί που θα καθορίσει ολόκληρο τον προσωπικό σας χώρο, ενώ ταυτόχρονα θα βάλει σε μια τάξη τα στοιχεία της διακοσμήσεώς σας. Εξερευνήστε την τεράστια συλλογή νεοκλασικών χαλιών του οίκου Εφραίμογλου και κάντε σήμερα την εσωτερική αλλαγή διακόσμησης που τόσο επιζητάτε. Νεοκλασικά χαλιά που ενώνουν το μεγαλείο του παρελθόντος, με την εξέλιξη του σήμερα.

Χειροποίητα νεοκλασικά χαλιά από τον Οίκο Εφραίμογλου που θα λέγαμε ότι είναι Π.Ο.Π Πιστοποιημένη ονομασία Προέλευσης. Παράγονται σε συγκεκριμένες περιοχές με συγκεκριμένο τρόπο αναλλοίωτο εδώ και αιώνες και ο τόπος κατασκευής έχει βαφτίσει την ποιότητα

Karachi, buchara, shirvan, senneh, ferahan, ένα μοναδικό ταξίδι με όχημα τα χρώματα και τα σχέδια που αποκαλύπτουν κρυμμένες ιστορίες και αρχαίες παραδόσεις χιλιάδων χρόνων που   μεταφέρονται από γενιά σε γενιά στο σήμερα. Χειροποίητα χαλιά που κατασκευάζονται σε κάθετους αργαλειούς από έμπειρους τεχνίτες με φυσικά υλικά μαλλί βαμβάκι και μετάξι.

Νεοκλασικά χαλιά τα σχέδια των οποίων αποτελούνται από ανθοσυνθέσεις και γεωμετρικά σχήματα πανάρχαιων συμβολισμών πάνω σε ζωηρά, απαλά ή γήινα χρώματα που τα κάνουν να ταιριάζουν απόλυτα στις σύγχρονες διακοσμητικές τάσεις καταφέρνοντας να προσδώσουν μια κλασική πινελιά στο χώρο, δίχως να κυριαρχεί η εξεζητημένη πολυτέλεια των πολύπλοκων ανατολίτικων σχεδίων.

Με τη  χρήση εξαιρετικής ποιότητας μαλλί το οποίο είναι γνεσμένο στο χέρι και στη συνέχεια χρωματισμένο με φυτικές βαφές επιτυγχάνεται η διαβάθμιση στις αποχρώσεις των χρωμάτων που χρησιμοποιούνται στα νεοκλασικά χαλιά, που σε συνδυασμό με την ειδική επεξεργασία στο πλύσιμο για την εξασθένισή τους, δημιουργούν την αίσθηση του παλαιού αποδίδοντας ένα αποτέλεσμα που κινείται στη σφαίρα του μαγικού ενώ το μακρύ ή κοντό κρόσσι που πάντα αναδύεται από το στημόνι του ίδιου του χαλιού του προσδίδει τον ιδιαίτερο δικό του χαρακτήρα.

Οι συχνές μετακινήσεις των πληθυσμών επέφεραν την ανάμιξη διαφορετικών στοιχείων κουλτούρας και πολιτισμού και σήμερα βλέπουμε να συνυπάρχουν στο ίδιο χειροποίητο χαλί παραδοσιακά σχέδια μιας περιοχής με τις τεχνικές ύφανσης μιας άλλης περιοχής.

Συναντάμε πχ καυκάσια παραδοσιακά σχέδια με τεχνικές ύφανσης του Αφγανιστάν ή τουρκμένικα παραδοσιακά σχέδια με περσικές τεχνικές ύφανσης.

Η χρωματική παλέτα περιέχει αποχρώσεις του κόκκινου του μπλε και διαφορετικές διαβαθμίσεις του πράσινου Σωμόν γκρι καθώς και τα γήινα μπεζ χρώματα μαζί με το χρυσό. Ντύνουν εύκολα όλους τους χώρους όπως το σαλόνι, τραπεζαρία, γραφείο και επαγγελματικό χώρο. Τους καλοκαιρινούς μήνες θα πρέπει να γίνεται φύλαξη σε κατάλληλες συνθήκες.

Τι λένε οι πελάτες μας