Βλέπετε 1–20 από 98 αποτελέσματα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
530

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
150

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

ΚΙΛΙΜΙΑ- ΨΑΘΕΣ- ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΧΑΛΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΥΦΑΝΤΟ ΚΙΛΙΜΙ 110×170 ΚΩΔ Κ135

90

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
830

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
140

1 σε απόθεμα


Χειροποίητα Κιλίμια από τον Οίκο Εφραίμογλου

Η τούρκικη λέξη “kilim” χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει εκείνο το ύφασμα χωρίς πέλος, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορες χρήσεις, αλλά πάντοτε κατασκευάζεται με συγκεκριμένες τεχνικές υφαντουργίας, με πλούσια κληρονομιά και εφαρμογή σε περιοχές της Μικράς Ασίας, της Θράκης, των Βαλκανίων, της Κεντρικής Ασίας και της Κίνας. Αν και κατά καιρούς κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να τα συμπεριλάβουν στην ευρύτερη κατηγορία των ανατολίτικων χαλιών, τα κιλίμια αποτελούν μια ξεχωριστή και σπάνια κατηγορία χαλιών από μόνα τους. Τα χειροποίητα κιλίμια του οίκου Εφραίμογλου δημιουργούνται από έναν συνδυασμό πολύχρωμων και πολύτιμων υφασμάτων και στημονιών, παράγοντας αυτό τον εξαίσιο επίπεδο σχεδιασμό που τα κάνει ξεχωριστά σε όλους.

Η τεχνική ύφανσης των κιλιμιών που ακολουθείται δημιουργεί συνήθως έντονα γεωμετρικά μοτίβα, χωρίς βέβαια να απορρίπτονται και τα σχέδια των ανθέων σε αρκετές περιπτώσεις. Το ιδιαίτερο με τα κιλίμια είναι ότι δεν περιορίζονται μόνο στην κάλυψη και την προστασία του δαπέδου σας. Χρησιμοποιούνται επίσης για να στολίσουν το γυμνό τοίχο του δωματίου σας, για καλύμματα ενός καθιστικού ή ντιβανιού, όπως επίσης και για καλύμματα των μαξιλαριών σας. Ένας αργαλειός, η βαθιά γνώση και το πάθος του τεχνίτη, είναι τα μόνα που χρειάζονται για να δημιουργηθεί ένα προϊόν με τεράστια χρησιμότητα και ακόμη πιο μεγάλη πολιτιστική σημασία και αξία. Τα χειροποίητα κιλίμια του οίκου Εφραίμογλου παράγονται με έναν και μοναδικό σκοπό: Να στολίσουν και να αναπτύξουν τη διακόσμησή σας, μεταφέροντας ταυτόχρονα την ιστορία αιώνων στον προσωπικό σας χώρο.

Αναλογιζόμενοι τις συνθήκες ζωής την εποχή που για πρώτη φορά φτιάχτηκαν τα κιλίμια καταλαβαίνουμε πως προοριζόταν να καλύψουν άμεσες βιοποριστικές ανάγκες αλλά ταυτόχρονα να ευχαριστούν τον χρήστη τους. Με απλά γεωμετρικά σχέδια και έντονα χρώματα υφαντά φτιαγμένα από μαλλί, βαμβάκι, γιούτα και  χωρίς πέλος η διπλής τεχνοτροπίας με εναλλαγή στο σχέδιο σε άλλα σημεία με πέλος και σε άλλα χωρίς. Η κατασκευή τους βασιζόταν στην δεξιοτεχνία και την φαντασία του δημιουργού τους. 

Κάποιες ατέλειες στην ύφανση, στα χρώματα ή ακόμα και στο σχέδιο παραβλεπόταν και θυσιαζόταν στο βωμό του άμεσου χρηστικού προορισμού του κιλιμιού. Αυτές όμως οι ατέλειες έδεναν αρμονικά στο σύνολο της αισθητικής του χειροποίητου προσδίδοντας στο κιλίμι μια σφραγίδα μοναδικότητας.

Tα χειροποίητα κιλίμια από τον Οίκο Εφραίμογλου κατασκευάζονται με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο αναπαριστώντας παλιές δημιουργίες εντάσσοντας στην κατασκευή ηθελημένα τις ατέλειες των αρχικών δημιουργιών. Δουλεύτηκαν αρκετά σε σπίτι με αργαλειούς ως ένα μέτρο φάρδος και συνήθως τα ένωναν για να δημιουργήσουν πιο φαρδιά. Γι αυτό σε πολλές περιπτώσεις βλέπουμε ενώσεις. Σήμερα εκτός από τα παλιά κιλίμια από το καζακ, Καύκασο, Τουρκία, Περσία, βρίσκουμε πολλά από Ινδία και Κίνα. Και εδώ ανάλογα με την πυκνότητα και τεχνοτροπία διαμορφώνεται η τιμή. Προσφέρουν πολύ καλή αισθητική και ωραία διακοσμητική λύση για το δάπεδο, τοίχο, ως διαχωριστική κουρτίνα, πάνω σε τραπέζι μπαούλο κλπ. Αν χρειαστεί βάζουμε και ένα υπόστρωμα από κάτω για καλύτερη  σταθερότητα. Τα βρίσκουμε με κρόσσια η χωρίς. Επιλέγονται συχνά και ως καλοκαιρινά χαλιά.

Τι λένε οι πελάτες μας