Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ ΧΑΛΙΩΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την επιδιόρθωση χαλιών από τον Οίκο Εφραίμογλου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ:  ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΥΕΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ  ΠΟΥ  ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΧΑΛΙΟΥ, ΤΟΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΕΧΝΙΤΗ,  ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΛΑ  ΚΑΙ ΝΗΜΑΤΩΝ  ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΧΑΛΙ. ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΣΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΑΝ ΑΦΟΡΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΟΣΣΙΩΝ  Ή ΡΕΛΙΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ  ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ.

Ο “Οίκος Εφραίμογλου“, ταυτισμένος με την υψηλή ανατολίτικη ταπητουργία εξακολουθεί να προσφέρει χειροποίητα αριστουργήματα, με βάση πάντα τις πανάρχαιες τεχνικές: Φυσική επεξεργασία μαλλιού, βάψιμο με φυτικές χρωστικές ουσίες, μεράκι και αστείρευτη φαντασία.

Ακολουθώντας τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και εγκαινιάζοντας νέα συστήματα προστασίας και ανανέωσης των χαλιών, σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε και επιπλέον τεχνικές για επιδιόρθωση χαλιών, που θα ομορφύνουν και θα προφυλάξουν τα χαλιά σας, καλύτερα από ποτέ.

ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΠΟΙΗΣΗ

Η επιδιόρθωση χαλιών περιλαμβάνει αδιαβροχοποίηση με υλικό που εφαρμόζεται σε όλη την επιφάνεια του χαλιού και στα κρόσσια όπου δημιουργεί ένα φιλμ προστασίας γύρω από την ίνα του χαλιού ή μοκέτας. Δίνει το πλεονέκτημα να μην ποτίζει ο χρωστικός λεκές , (κρασί καφές ούρα) μέσα στην ίνα και να καθαρίζει εύκολα. Επίσης στρωμένα χαλιά τα οποία βλέπει ο ήλιος από πορτοπαράθυρα μπορεί να αλλοιωθούν τα χρώματα τους και για αυτό συστήνουμε αδιαβροχοποίηση για περισσότερη προστασία των χρωμάτων. Διάρκεια προστασίας της εφαρμογής είναι ανάλογα με την χρήση. μέση διάρκεια 11 μήνες. Δεν αλλοιώνει χρώματα ή την υφή του χαλιού-μοκέτας..

CARPET – LIFTING (ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ)

Με τη διαδικασία του φινιρίσματος το χαλί «ξυρίζεται» ελάχιστα χιλιοστά σε όλο το εμβαδόν του στο πέλος. Αναζωογονεί τα χρώματα και ζωντανεύει το χαλί. Δεν χαλάει το πέλος αλλά φινίρονται οι κορυφές των ινών στο πάνω μέρος του πέλους και οι έξτρα κλωστές.

ΑΠΟΣΜΗΣΗ

Διαδικασία με σπρέι που εφαρμόζεται σε όλη την επιφάνεια του χαλιού – μοκέτας με εγκεκριμένο υλικό που κάνει βιοδιάσπαση των ουσιών που προκαλούν δυσοσμία και κατά συνέπεια κακές υγειονομικές συνθήκες. Ανάλογα με το πρόβλημα είναι και το αποτέλεσμα.

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ

Εφαρμόζεται σε χαλιά με υποψία σκόρου η ήδη σκοροφαγωμένα. Μπορεί να καταπολεμηθεί σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με το είδος του σκόρου και το στάδιο που είναι το αυγό η προνύμφη η πεταλούδα. Θέλει προσοχή και έλεγχο ο χώρος που φυλάσσεται και χρησιμοποιείται το χαλί. Αρκετές περιπτώσεις, δε τα παραλαμβάνουμε και δε τα αναλαμβάνουμε.

ΔΥΣΦΛΕΓΙΑ

Διαδικασία με υλικό που εφαρμόζεται με σπρέι που επιβραδύνει την εξάπλωση πιθανής φωτιάς. Δεν αλλοιώνει την υφή ή τη αισθητική του χαλιού-μοκέτας μες διάρκεια 11 μήνες ανάλογα με την χρήση του χώρου.

ΕΠΑΝΥΦΑΝΣΗ

Αποκαθιστά τις φθορές σε μικρά ή μεγάλα τμήματα του χαλιού σας, σαπισμένα σημεία, τρύπες, «φαγωμένα», χαλασμένα κρόσσια ή ρέλια. Με παραδοσιακές τεχνικές και λεπτομερή επεξεργασία, τα κατεστραμμένα μέρη των χαλιών επανέρχονται με εκπληκτική ακρίβεια και συνέπεια στην αρχική τους μορφή.

ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ ΧΑΛΙΩΝ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Εκτός όμως από τις μεθόδους καθαρισμού χαλιών, χάρη στην κατάλληλη υποδομή, αναλαμβάνεται και η επιδιόρθωση στα τμήματα των χαλιών που έχουν υποστεί ζημιές ή φθορές (τρύπες, κρόσσια κ.λ.π.).

Τα κρόσσια, τα ρέλια καθώς επίσης και οι γωνίες στις άκρες των χαλιών, ταινίες, ραφές, υπόστρωμα, είναι τα πιο «ευαίσθητα» σημεία στα χαλιά. Με το χρόνο, την συντήρηση, τίναγμα με τα χέρια αλλά και από την χρήση, μπορεί να εξασθενούν, ανοίγουν, φθείρονται, κόβονται. Αν λοιπόν έχουν την προδιάθεση, μπορεί από την μία χρονιά στην άλλη ίσως και μετά από ένα τίναγμα ή καθαρισμό να αρχίσουν να μαδάνε ή να ανοίγουν.Σε χαλιά τύπου σάγγυ (shaggy) ή τύπου χειρός το υπόστρωμα ή ταινία στην πίσω πλευρά μπορεί να ξεκολλήσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι χάλασε το χαλί αλλά χρειάζεται επισκευή ή αποκατάσταση.
Επίσης φθείρονται ή αλλοιώνονται πιο σύντομα όταν οι πόρτες κτυπάνε στα κρόσσια – ρέλια ή γίνεται πιο συχνή χρήση από πατήματα σε συγκεκριμένα σημεία του χαλιού.Το ίδιο παρατηρείται και στο πέλος του χαλιού όταν υπάρχουν βαριά έπιπλα ή η χρήση είναι πιο συχνή ή έντονη.

Mε τον καθαρισμό, τα σημεία που έχουν υποστεί επεξεργασία π.χ. επισκευή, βαφή ή σημεία που υπάρχει φθορά ή προδιάθεση φθοράς και δεν έχουν εμφανιστεί ή εκδηλωθεί, πιθανόν να γίνουν πιο ευδιάκριτα μετά τον καθαρισμό γιατί φαίνονται καλύτερα στο καθαρό χαλί όπως κόμποι, στημόνια, φθορά στο πέλος. Σημεία η άκρες που έχουν προδιάθεση να ανοίξουν, μπορεί να εκδηλωθούν με το καθάρισμα όπως  ρέλια φθαρμένα κρόσσια, φαγωμένο πέλος. Επίσης σε χαλιά τύπου σάγγυ (shaggy) ή τύπου χειρός το υπόστρωμα ή ταινία στην πίσω πλευρά μπορεί να ξεκολλήσει.

Ενημερωθείτε για τα συμπτώματα χρήσης

Επαναφορά  της φοράς του πέλους στην αρχική του κατάσταση

Διαδικασία αποκατάστασης αποχρωματισμού (ξαβάματα) των χαλιών.

Επιδιόρθωση Χαλιών και Συντήρηση - Επισκευή χαλιών Εφραίμογλου

Τι λένε οι πελάτες μας