Βλέπετε 1–6 απο 15 αποτέλεσματα


Μοκέτες Υψηλής Ποιότητας - Οίκος Εφραίμογλου

Η μοκέτα είναι το υλικό που αρχικά προοριζόταν να καλύπτει το δάπεδο από άκρη σε άκρη (wall to wall) αλλά στη συνέχεια καθιερώθηκε να χρησιμοποιείται και σε κομμάτια σε διαστάσεις χαλιού. Όταν ξεστρώνεται συχνά χρειάζεται προσοχή στο υπόστρωμα. Οι παλιές κατασκευές στις μοκέτες είχαν κάποια θέματα με την αντοχή του υποστρώματος. Σήμερα έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ. Όποιος τρόπος και αν επιλεγεί για να στρωθεί, η μοκέτες δημιουργούν μια αίσθηση ζεστασιάς και πολυτέλειας στο χώρο. Όταν πρόκειται για τοποθέτηση από άκρη σε άκρη τότε συστήνουμε να γίνει από ειδικό τεχνίτη να προβλέψει συστολές διαστολές και βγει ακριβώς η κάτοψη του χώρου με όλες τις ιδιαιτερότητες με υπόστρωμα αλλά και χωρίς.

Τα υλικά κατασκευής στις μοκέτες ποικίλουν. Μαλλί, πολυαμίδιο ,  πολυπροπυλένιο, γιουτα,  βαμβακερές  η σύμμικτες τις κάνουν κατάλληλες για κάθε χρήση καλύπτοντας τις σύγχρονες απαιτήσεις ενός χώρου. Πλέον αρκετές ίνες η τα νήματα  έχουν πρόσθετες επεξεργασίες  οι οποίες διαμορφώνουν το κόστος με στόχο να είναι και eco friendly. Η εξέλιξη της τεχνολογίας επιτρέπει την ειδική επεξεργασία του υλικού κατασκευής προσδίδοντας στις μοκέτες ιδιότητες που τις καθιστούν βραδύκαυστες, αντιστατικές, ηχομονωτικές, υποαλλεργικές και αντιμικροβιακές. Όλες οι επεξεργασίες και οι ποιότητα του νήματος διαμορφώνουν την τιμή.

Αναλόγως το υλικό την πυκνότητα και το ύψος του πέλους οι μοκέτες κατηγοριοποιούνται σε κατάλληλες για οικιακή χρήση, για επαγγελματική χρήση ή για χρήση σε εξωτερικό χώρο. Βγαίνουν και σε διαστάσεις 50χ50 πλακάκι για επισκέψιμα δάπεδα σε επαγγελματικούς χώρους. Σε πολλά μέτρα υπάρχει δυνατότητα να τυπωθεί και το λογότυπο της εταιρείας σε επιθυμητό χρώμα και σχέδιο.

Τα χρώματα καλύπτουν όλο το χρωματικό φάσμα και μπορούν να συνδυαστούν με κάθε είδους διακόσμησης ενός χώρου.

Τις βρίσκουμε σε σχέδια μονόχρωμα αλλά και πολύχρωμα, με πέλος, μπουκλέ ,ανάγλυφες, σταμπωτές, τύπου σαγγυ (shaggy) η σχέδιο ψάθας. 

Το φινίρισμα ολοκληρώνεται με ρέλι στο κυρίαρχο χρώμα της μοκέτας η στην ψάθα με τρέσα.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι μοκέτες αποτελούν μια οικονομική λύση επιδαπέδιας κάλυψης μεγάλων επιφανειών σε επιθυμητές διαστάσεις ακόμα και στο εκατοστό. Πολλές χώρες στην κουλτούρα τους η και ως πρόταση από αρχιτέκτονες διακοσμητές αντί για πλακάκι , μάρμαρο η παρκέ  βάζουν  μόνιμη μοκέτα στο δάπεδο  από άκρη σε άκρη (wall to wall) και πάνω σε αυτές σαν φόντο στρώνουν μικρότερα χαλιά χειροποίητα ως διακοσμητικά στοιχεία.

Τι λένε οι πελάτες μας