Βλέπετε 1–20 από 136 αποτελέσματα

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
145650

1 σε απόθεμα

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
295465

1 σε απόθεμα

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
400650

1 σε απόθεμα

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
210465

1 σε απόθεμα

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
295465

1 σε απόθεμα

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
145650

1 σε απόθεμα

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
145575

1 σε απόθεμα

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
295465

1 σε απόθεμα

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
295465

1 σε απόθεμα

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
295

1 σε απόθεμα

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
295465

1 σε απόθεμα

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
295465

1 σε απόθεμα

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
145650

1 σε απόθεμα

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
295465

1 σε απόθεμα

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
295575

1 σε απόθεμα

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
210650

1 σε απόθεμα

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
210650

1 σε απόθεμα

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
210465

1 σε απόθεμα

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
295465

1 σε απόθεμα

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
295465

1 σε απόθεμα


Μοναδικά Μοντέρνα και Κλασικά Χαλιά Μηχανής Εφραίμογλου

Τα χαλιά μηχανής, γνωστά και ως βιομηχανοποιημένα χαλιά, είναι χαλιά κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από αυτοματοποιημένους αργαλειούς τελευταίας τεχνολογίας. Η κατασκευή τους από αυτά τα αυτοματοποιημένα συστήματα, γίνεται σε ελάχιστο χρόνο και με το βέλτιστο δυνατό σχεδιασμό. Αυτά τα χαλιά κατασκευάζονται ώστε να προσφέρουν μια χαμηλότερη σε κόστος εναλλακτική από εκείνα των χειροποίητων χαλιών. Τα χαλιά μηχανής από τον οίκο Εφραίμογλου παρουσιάζουν μια μεγάλη διάρκεια ζωής απέναντι στη φθορά του χρόνου και της συνεχής χρήσης, η οποία οφείλεται στη χρήση των ποιοτικών ινών κατα την κατασκευή τους. Ολοένα και περισσότερος κόσμος εμπιστεύεται την επιλογή των χαλιών μηχανής που δίνει μια ποιοτική λύση στη διακόσμηση του χώρου τους, χωρίς τα αντίστοιχα έξοδα ενός αντίστοιχου χειροποίητου χαλιού.

Η απόλυτη συμμετρία των σχεδίων και των μοτίβων σε ένα χαλί μηχανής, δεν θα μπορούσε ποτέ να επιτευχθεί μέσα από ένα χειροποίητο χαλί. Τα χαλιά μηχανής του οίκου Εφραίμογλου, θα λέγαμε πως συνδυάζουν την τελειότητα που προσφέρει η ακρίβεια της μηχανής, με την ποιότητα ενός αληθινού χαλιού. Κατασκευασμένα και επεξεργασμένα από μαλλί και άλλων συνθετικών υλικών, με πληθώρα περίπλοκων κόμπων, δημιουργούν ένα ανθεκτικότερο τελικό προϊόν το οποίο θα ανταπεξέλθει σε κάθε καταπόνηση και τριβή. Μηχανική ακρίβεια στην κατασκευή, σε συνδυασμό με την ανθρώπινη τέχνη σχεδιασμού μας δίνουν τα μοναδικά μοντέρνα και κλασικά χαλιά μηχανής του οίκου Εφραίμογλου στις οικονομικότερες και πιο συμφέρουσες τιμές.

Χαλιά μηχανής καθιερώθηκε να λέγονται τα βιομηχανοποιημένα χαλιά. Μπήκαν πολύ δυναμικά την δέκατα του 60. Έκαναν πολύ πιο προσιτά σε τιμές τα χαλιά για επιδαπέδια κάλυψη. Μεγάλες ελληνικές εταιρείες κατασκεύασαν εκατομμύρια μέτρα και έντυσαν πολλούς χώρους και σπίτια. Αναπτύχθηκαν και εξέλιξαν την ποιότητα τα σχέδια και την αισθητική όπως άλλωστε και σε όλη την Ευρώπη με πρώτο το Βέλγιο. Αντιγράφουν σε κάποιο βαθμό τα παραδοσιακά σχέδια και ανάλογα με την ποιότητα, πυκνότητα, τις μηχανές, την λεπτομέρεια, το βάρος, των αριθμό των χρωμάτων έχουν ένα αντίστοιχο αισθητικό αποτέλεσμα.  

Τα χαλιά μηχανής από τον Οίκο Εφραίμογλου, είτε είναι κλασικά είτε μοντέρνα, φτιάχνονται είτε από συνθετικά υλικά είτε από μαλλί. Οι συνθετικές ίνες μπορεί να έχουν πρόσθετη  επεξεργασία για έξτρα ιδιότητες όπως αντιστατικές, βραδυφλεγια αλλά και φιλική προς το περιβάλλον. Η εξέλιξη της τεχνολογίας επιτρέπει την ειδική επεξεργασία του υλικού κατασκευής προσδίδοντας  ιδιότητες που τα καθιστούν βραδύκαυστα, ηχομονωτικές, υποαλλεργικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες αλλά και χωρίς χνούδι. Όλες οι επεξεργασίες και οι ποιότητα του νήματος διαμορφώνουν την τιμή.

Τα ελληνικά χαλιά μηχανής γκαρτε και πεννιε είναι ολόμαλλα με πυκνούς κόμπους για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Διαθέτουν πολύ ανθεκτική πλέξη, που τα καθιστά δύσκολα στην φθορά και είναι πραγματικά ασύγκριτα στην ποιότητά τους. Είναι ξεχωριστά χαλιά που κοσμούν οποιοδήποτε χώρο με προσοχή και έμφαση στην παραμικρή λεπτομέρεια. Αναβιώνουν  παλαιά περίτεχνα σχέδια και πετυχαίνουν να προσδώσουν την κλασική τελειότητα στο χώρο.

Με πλούσιο πέλος, πυκνούς κόμπους  και πλέξη είναι ανθεκτικά στην φθορά και δημιουργούν την αίσθηση ζεστασιάς στο χώρο που τα περιέχει.

Τα χαλιά μηχανής Βελγίου είναι κατασκευασμένα από μαλλί η συνθετικά υλικά με πολλούς κόμπους και είναι επεξεργασμένα έτσι ώστε να έχουν την υφή και την αίσθηση του μαλλιού. Διαθέτουν κλασικά και μοντέρνα σχέδια υψηλής αισθητικής με προσεκτικά επιλεγμένα μοτίβα και ιδιαίτερους ανεξίτηλους χρωματικούς συνδυασμούς. Η πολύ πυκνή πλέξη των χαλιών μηχανής τα καθιστά δύσκολα στην φθορά αρκεί να γίνεται σωστός καθαρισμός και φύλαξη και είναι μια οικονομική λύση που προορίζεται για χώρους με μεγάλη καταπόνηση. Άλλες χώρες κατασκευής ενδεικτικά είναι η Γερμανία, Ιταλία, Αγγλία στην Ευρώπη αλλά και Αίγυπτο και  Σαουδική Αραβία, Τουρκία. Βγαίνουν σε συγκεκριμένες διαστάσεις που καλύπτουν το 99% των περιπτώσεων. Σύνηθες εμπορικές διαστάσεις είναι  130χ200, 170χ240, 200χ300, 250χ300 250χ350 αλλά και σετ  κρεβατοκάμαρας και διάδρομοι. Σήμερα βρίσκουμε εκτός τις αντιγραφές των παραδοσιακών σχεδίων bouchara, Tabriz, Nain, περγαμ, floral, με μενταγιόν,  επαναληπτικά και αλλά πιο μοντέρνα ύφη όπως «σβησμένα»  (bleached) , αντιγραφές ζειγλερ (zeigler) , patchwork, και αλλά λιτά η μοντέρνα σχέδια και χρώματα, με κρόσσια η χωρίς.

Τι λένε οι πελάτες μας