Βλέπετε 1–6 απο 71 αποτέλεσματα

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΜΑΛΛΙΝΟ ΧΑΛΙ ΜΗΧΑΝΗΣ GARDE 1573 RED

310.00350.00

1 σε απόθεμα

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΜΑΛΛΙΝΟ ΧΑΛΙ ΜΗΧΑΝΗΣ GARDE 525 RED

540.00

1 σε απόθεμα

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΜΑΛΛΙΝΟ ΧΑΛΙ ΜΗΧΑΝΗΣ GARDE 528 OLIVE

360.00480.00

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
470.00

1 σε απόθεμα

4 σε απόθεμα


Μοναδικά Μοντέρνα και Κλασικά Χαλιά Μηχανής Εφραίμογλου

Χαλιά μηχανής καθιερώθηκε να λέγονται τα βιομηχανοποιημένα χαλιά. Μπήκαν πολύ δυναμικά την δέκατα του 60. Έκαναν πολύ πιο προσιτά σε τιμές τα χαλιά για επιδαπέδια κάλυψη. Μεγάλες ελληνικές εταιρείες κατασκεύασαν εκατομμύρια μέτρα και έντυσαν πολλούς χώρους και σπίτια. Αναπτύχθηκαν και εξέλιξαν την ποιότητα τα σχέδια και την αισθητική όπως άλλωστε και σε όλη την Ευρώπη με πρώτο το Βέλγιο. Αντιγράφουν σε κάποιο βαθμό τα παραδοσιακά σχέδια και ανάλογα με την ποιότητα, πυκνότητα, τις μηχανές, την λεπτομέρεια, το βάρος, των αριθμό των χρωμάτων έχουν ένα αντίστοιχο αισθητικό αποτέλεσμα.  

Τα χαλιά μηχανής από τον Οίκο Εφραίμογλου, είτε είναι κλασικά είτε μοντέρνα, φτιάχνονται είτε από συνθετικά υλικά είτε από μαλλί. Οι συνθετικές ίνες μπορεί να έχουν πρόσθετη  επεξεργασία για έξτρα ιδιότητες όπως αντιστατικές, βραδυφλεγια αλλά και φιλική προς το περιβάλλον. Η εξέλιξη της τεχνολογίας επιτρέπει την ειδική επεξεργασία του υλικού κατασκευής προσδίδοντας  ιδιότητες που τα καθιστούν βραδύκαυστα, ηχομονωτικές, υποαλλεργικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες αλλά και χωρίς χνούδι. Όλες οι επεξεργασίες και οι ποιότητα του νήματος διαμορφώνουν την τιμή.

Τα ελληνικά χαλιά μηχανής γκαρτε και πεννιε είναι ολόμαλλα με πυκνούς κόμπους για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Διαθέτουν πολύ ανθεκτική πλέξη, που τα καθιστά δύσκολα στην φθορά και είναι πραγματικά ασύγκριτα στην ποιότητά τους. Είναι ξεχωριστά χαλιά που κοσμούν οποιοδήποτε χώρο με προσοχή και έμφαση στην παραμικρή λεπτομέρεια. Αναβιώνουν  παλαιά περίτεχνα σχέδια και πετυχαίνουν να προσδώσουν την κλασική τελειότητα στο χώρο.

Με πλούσιο πέλος, πυκνούς κόμπους  και πλέξη είναι ανθεκτικά στην φθορά και δημιουργούν την αίσθηση ζεστασιάς στο χώρο που τα περιέχει.

Τα χαλιά μηχανής Βελγίου είναι κατασκευασμένα από μαλλί η συνθετικά υλικά με πολλούς κόμπους και είναι επεξεργασμένα έτσι ώστε να έχουν την υφή και την αίσθηση του μαλλιού. Διαθέτουν κλασικά και μοντέρνα σχέδια υψηλής αισθητικής με προσεκτικά επιλεγμένα μοτίβα και ιδιαίτερους ανεξίτηλους χρωματικούς συνδυασμούς. Η πολύ πυκνή πλέξη των χαλιών μηχανής τα καθιστά δύσκολα στην φθορά αρκεί να γίνεται σωστός καθαρισμός και φύλαξη και είναι μια οικονομική λύση που προορίζεται για χώρους με μεγάλη καταπόνηση. Άλλες χώρες κατασκευής ενδεικτικά είναι η Γερμανία, Ιταλία, Αγγλία στην Ευρώπη αλλά και Αίγυπτο και  Σαουδική Αραβία, Τουρκία. Βγαίνουν σε συγκεκριμένες διαστάσεις που καλύπτουν το 99% των περιπτώσεων. Σύνηθες εμπορικές διαστάσεις είναι  130χ200, 170χ240, 200χ300, 250χ300 250χ350 αλλά και σετ  κρεβατοκάμαρας και διάδρομοι. Σήμερα βρίσκουμε εκτός τις αντιγραφές των παραδοσιακών σχεδίων bouchara, Tabriz, Nain, περγαμ, floral, με μενταγιόν,  επαναληπτικά και αλλά πιο μοντέρνα ύφη όπως «σβησμένα»  (bleached) , αντιγραφές ζειγλερ (zeigler) , patchwork, και αλλά λιτά η μοντέρνα σχέδια και χρώματα, με κρόσσια η χωρίς.

Τι λένε οι πελάτες μας