Βλέπετε 1–20 από 114 αποτελέσματα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα


Χαλιά Μπουχάρα (Bokhara) με την Υπογραφή Εφραίμογλου

Τα ιστορικά χαλιά μπουχάρα είναι προϊόντα με τεράστια και πλούσια ιστορία, γι’ αυτό και είναι και τόσο περιζήτητα στην αγορά χαλιών. Προϊόντα με διεθνή αναγνώριση, που μπορούν να προσθέσουν με κομψότητα ένα μικρό κομμάτι “ιστορίας” και πολιτισμού στο χώρο σας. Ένα πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο αυτών των ιδιαίτερων χαλιών, είναι ότι παρασκευάζονται κατ’ αποκλειστικότητα στη χώρα του Πακιστάν. Κατα την κατασκευή και τον σχεδιασμό τους χρησιμοποιούνται συνήθως οι κόκκινες αποχρώσεις του ποιοτικού μαλλιού, πάνω σε βαμβακερό στημόνι όπου το μετάξι δημιουργεί τα εντυπωσιακά περιγράμματα αλλά και τις σαγηνευτικές λεπτομέρειες των σχεδίων. Στις διάφορες φυλές παραγωγής και κατασκευής των συγκεκριμένων χαλιών, παρατηρούνται και οι μικρές παραλλαγές στο κατα τ'αλλα παραδοσιακό σχεδιασμό τους.

Τα χαλιά μπουχάρα που φέρουν την υπογραφή του οίκου Εφραίμογλου είναι κατασκευασμένα από 100% ποιοτικό μαλλί. Αυτό το μοναδικό μείγμα μαλλιού και νήματος, δίνει στα χαλιά μπουχάρα μια αίσθηση απαλότητας και πολυτέλειας, που είναι δύσκολο να εντοπιστεί σε άλλους τύπους παραδοσιακών χαλιών. Και αν ακόμη αναρωτιέστε για τη μοναδικότητα ενός χαλιού μπουχάρα, τότε πρέπει να γνωρίζετε πως ένα χειροποίητο χαλί μπουχάρα δεν είναι ποτέ ίδιο με ένα άλλο χαλί της ίδιας κατηγορίας. Αυτή η “ασυμμετρία” που παρατηρείται στους κόμπους, δημιουργεί αυτό το ξεχωριστό παράγοντα που μετατρέπει κάθε χειροποίητο χαλί, σε ένα μοναδικό έργο τέχνης το οποίο δεν μπορεί να επαναληφθεί. Στον οίκο Εφραίμογλου ο πολιτισμός της Ανατολής και η σπανιότητα της κατασκευής γίνονται ένα, με τα χειροποίητα χαλιά μπουχάρα.

Τα χαλιά Μπουχάρα (Bukhara) συγκαταλέγονται στα πιο δημοφιλή χειροποίητα χαλιά από το Πακιστάν με απαλό, γυαλιστερό πέλος υφασμένο με ποιοτικό μαλλί σε βαμβακερό στημόνι και με  μετάξι για τα περιγράμματα και τις λεπτομέρειες των σχεδίων.

Κατασκευάζονται σε κάθετους αργαλειούς με πυκνή ύφανση συμμετρικών κόμβων με επαναλαμβανόμενα μοτίβα  γνωστά ως πάτημα ελέφαντα ή ρόμβοι, στοιχισμένα στον απέριττο φόντο σε οριζόντιες σειρές, πλαισιωμένα από περίτεχνη μπορντούρα.

Τα χειροποίητα χαλιά Μπουχάρα του Οίκου Εφραίμογλου έχουν χρωματική παλέτα που περιέχει κυρίως αποχρώσεις του κόκκινου καθώς αποτελεί το κλασσικό χρώμα των χαλιών Μπουχάρα αλλά και αποχρώσεις του μπλε , του πράσινου, Σωμόν γκρι καθώς και των γήινων μπεζ χρωμάτων και με διαστάσεις που είναι κατάλληλες για κάθε χώρου του σπιτιού. Τα χαλιά Μπουχάρα με το μοτίβο “QUL”  είναι πολύ γνωστά για τα γεωμετρικά σχέδια με πολλές παραλλαγές , έλεφαντ φουτ, ερσαρί, γιομούτ με μικρά η μεγάλα qul  στρόγγυλα η σε ρόμβο.  Πολλές φυλές κατασκεύασαν  χαλιά  Μπουχάρα. Άλλες στο τουρκμενιστάν άλλες στο ουζμπεκιστάν όπου υπάρχει και η ομώνυμη πόλη ΜΠΟΥΧΑΡΑ,  στην Περσία στον Καύκασο . Όλες διεκδικούν την «αυθεντική» Μπουχάρα. Το σχέδιο έγινε πολύ δημοφιλές και γι αυτό πολλές χώρες με ταπητουργική παράδοση προχώρησαν στην κατασκευή τους όπως το Πακιστάν και η Ινδία. Είναι χαλιά με σχέδιο που επαναλαμβάνει το μοτίβο QUL σε όλο το εμβαδόν. Τις βρίσκουμε ανάλογα με την φυλή ή χώρα σε μάλλινες με στημόνι από Γιούτα η στημόνι από βαμβάκι. Έχουν συνήθως τις αποχρώσεις του  κόκκινου και με  πολλές τονικές διαφορές. Επισης η τουρκμένικες έχουν και ιδιαίτερα μακριά κρόσσια και αρκετό κιλίμι στα κρόσσια.

Τι λένε οι πελάτες μας