Βλέπετε 1–6 απο 36 αποτέλεσματα


Κλασικά Χαλιά Εφραίμογλου

Χαλιά που θα λέγαμε ότι είναι Π.Ο.Π Πιστοποιημένη ονομασία Προέλευσης. Παράγονται σε συγκεκριμένες περιοχές με συγκεκριμένο τρόπο αναλλοίωτο εδώ και αιώνες και ο τόπος κατασκευής έχει βαφτίσει την ποιότητα.

tabriz, nain, isfahan, ghom, kasmir, bidjar, κλασικά  χειροποίητα χαλιά με τοπωνύμιο κατασκευής που κατατάσσονται στις πρώτες θέσεις της υφαντικής τέχνης  σε κάθετους αργαλειούς σε οργανωμένα ταπητουργεία και έμπειρους τεχνίτες και προσδίδουν αίσθηση πολυτέλειας και επισημότητας στον χώρο που τα περιβάλλει.

Συμμετρικοί ή ασύμμετροι κόμβοι από ποιοτικό μαλλί και μετάξι, που υφαίνονται υπομονετικά από φημισμένους τεχνίτες σε θεμέλιο βαμβακερού ή μεταξωτού στημονιού δημιουργώντας αρμονικά σχέδια, περίτεχνα με δείκτη δυσκολίας αρκετά υψηλό στην τεχνοτροπία κατασκευής σε μαγικούς συνδυασμούς χρωμάτων

Χειροποίητα χαλιά που υφαίνονται ακόμα και σήμερα με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο αναπαριστώντας τις παλιές δημιουργίες από οργανωμένα ταπητουργεία. Τα σχέδια τους αποτυπώνονται πρώτα σε χαρτί και οι υφαντές ακολουθούν πιστά το αποτυπωμένο σχέδιοπετυχαίνονται έτσισε αυτές τις κατασκευές λίγα λάθη έως καθόλου ορατά.

Τα κυρίαρχα χρώματα στα κλασικά χειροποίητα χαλιά είναι οι αποχρώσεις του κόκκινου του μπλε και του μπεζ ενώ τα σχέδιά τους αποτελούνται από επιβλητικά μενταγιόν, παραστάσεις ή συνθέσεις λουλουδιών.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι πρώτης ποιότητας μαλλί που γνέθετε στο χέρι σε λεπτόκλωνο νήμα και φυσικό μετάξι δίνοντας την δυνατότητα στον υφαντή να επιτύχει υψηλή πυκνότητα κόμπων και μεγάλη ευκρίνεια των σχεδίων.

Τα κλασικά χειροποίητα χαλιά κατασκευάζονται σε πολλά μεγέθη καλύπτοντας κάθε χώρο του σπιτιού χαλί για σαλόνι , γραφείο και ικανοποιώντας κάθε απαίτηση.

Η υψηλή ποιότητα κατασκευής και τα άριστα υλικά εγγυώνται την μεγάλη διάρκεια ζωής τους και τα κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις της υφαντικής τέχνης.Θεωρούνται χαλιά σαλονιού που προσδίδουν κύρος στο χώρο και ταιριάζουν σε κάθε διακόσμηση. Είναι διαχρονικά χειροποίητα χαλιά που περνούν από γενιά σε γενιάσαν πατρογονική κληρονομιά αποτελώντας την σφραγίδα της οικογενειακής παράδοσης φέρνοντας μαζί την ιστορία και τις αναμνήσεις των μελών της οικογένειας.