Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Πρόσθετες πληροφορίες επισκευών Εφραίμογλου

• Ξελέκιασμα Λεκέδων. Προσπάθεια να καθαρίσει ο λεκές πχ από αίμα, ούρα, κρασί, βερνίκι, ξέβαμμα, καφές, σκουριά, υγρασία, κιτρινίλες, χρώμα, μαρκαδόρος, μπογιά. Το αποτέλεσμα και το ποσοστόεπιτυχίαςεξαρτάται από τον ίδιο τον λεκέ, πόσο «ψημένος» είναι, πόσος χρόνο έχει περάσει μέχρι τον χρόνο παραλαβής του και πόσο μας επιτρέπει το χαλί. Μπορεί και να μη καθαρίσει. Η διαδικασίαπροσπάθειαςξελεκιάσματος χρεώνεταιεξτρά από τον καθαρισμόανάλογα την εργασία.

• Κρόσσια, ρέλια. Αντικατάσταση με κόψιμο όσο χρειαστεί, τα παλιά και φθαρμένα κρόσσια,ρέλια η και κομμάτι χαλιού η μοκέτας, με άλλα καινούργια. Κονταίνει η στενεύει αντίστοιχα. Όταν αλλάζουμε μόνο τη μια πλευρά κρόσσι η ρέλι (μηχανής, τύπου χειρός κρόσσι η χειροποίητο) θα έχει διαφορά από την πλευρά που δεν έχει αλλαχτεί και κοπεί. Δεν υπάρχουν τα ίδια χρώματα και τα ίδια νήματα. Βάζουμε τα πλησιέστερα. Καλό είναι να αλλάζουν μαζί και οι δυο πλευρές όταν πρόκειται για κρόσσι και όλες οι πλευρές όταν αφορά ρέλι, για να αποφεύγεται η ανομοιομορφία.

• Επισκευές τοπικά. Όταν επισκευάζουμε ΤΟΠΙΚΑ ρέλι, κρόσσι, αλυσίδα η ράψιμο δέρμα. Σταματάμε τη πληγή επισκευάζουμε συγκεκριμένα τα σημεία που φαίνεται το πρόβλημα ΤΟΠΙΚΑ. Μπορεί όμως να ανοίξει πάλι η να ανοίξει σε άλλα σημεία. Καλύτερα να φτιαχτεί όλη η πλευρά.

• Ύφανση. Γίνεται όπου χρειάζεται να ξαναυφανθει φαγωμένο φθαρμένο σάπιο σχισμένο σημείο η κομμάτι του χαλιού. Υφαίνεται το κομμάτι που χρειάζεται με κόμπους πάλι το σχέδιο του χαλιού με τα πλησιέστερα νήματα ξεσηκώνοντας την ίδια τεχνοτροπία κατασκευής που έχει το συγκεκριμένο χαλί. Μπορεί να έχει κάποια τονική διαφορά η επισκευή από το υπόλοιπο χαλί.

• Βάψιμο στημόνι (κόμπους) σε φθαρμένα σημεία (μαλλί η βαμβάκι). Σβήνουμε τα άσπρα σημάδια που εμφανίζονται με ανεξίτηλη βαφή όταν φθαρεί το πέλος και διορθώνειτην εικόνα του χαλιού. Η διάρκεια αποκατάστασης εξαρτάται από τη χρήση και από το χαλί. Όταν προεξέχουν άσπροι κόμποι στην επιφάνεια κόβονται όσο μπορούμε και δε βάφονται.

• Τέντωμα χαλιού. Θα επανέλθει σε καλό ποσοστό και θα διορθωθεί αρκετά. Εξαρτάται από το χαλί, τη χρήση και την ευαισθησία του χαλιού στην υγρασία πόσο θα κρατήσει η αποκατάσταση.

• Πλαστικοποίηση (LATEX). Δημιουργεί ένα υπόστρωμα, βοηθάει στα ανοίγματα , σάπια σημεία, ξεραμένα χαλασμένα υποστρώματα. Σταθεροποιεί το χαλί/μοκέτα . Γίνεται στη πίσω πλευρά του χαλιού η μοκέτας. Αν το χαλί είναι ήδη σκληρό η εφαρμογή αυτή δε θα το μαλακώσει και η διάρκεια της εφαρμογής εξαρτάται και από την κατάσταση του χαλιού.

• Απόσμηση. Διαδικασία που εφαρμόζεται σε χαλιά η μοκέτες με δυσοσμία πχ ούρα, υγρασία, μούχλα. Μειώνει πολύ την ανεπιθύμητη μυρωδιά. Ορισμένες περιπτώσεις καταπολεμούνται πολύ δύσκολα και χρειάζεται χρόνο. Διάρκεια απόσμησης ανάλογα τη χρήση και την κατάσταση του χαλιού.

• Απεντόμωση. Εφαρμόζεται σε χαλιά με υποψία σκώρου η ήδη σκοροφαγωμένα. Μπορεί να καταπολεμηθεί σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με το είδος του σκώρου και το στάδιο που είναι το αυγό η προνύμφη η πεταλούδα. Θέλει προσοχή και έλεγχο ο χώρος που φυλάσσεται και χρησιμοποιείται το χαλί. Αρκετές περιπτώσεις, δε τα παραλαμβάνουμε και δε τα αναλαμβάνουμε.

• Αδιαβροχοποίηση. Βοηθάει στον ευκολότερο καθαρισμό λεκέδων την ίδια στιγμή. Δεν απορροφάει το νήμα του χαλιού η μοκέτας εύκολα τον χρωστικό λεκέ και καθαρίζει αν επέμβουμε άμεσα πιο εύκολα. Η εφαρμογή έχει διάρκεια περίπου ένα χρόνο.

• Αλυσίδα στα κρόσσια.Διορθώνει τη συνολική εικόνα του χαλιού. Ξηλώνεται το χαλί η κιλίμι η και τα δυο, όσο χρειαστεί άρα φεύγει σχέδιο από το χαλί. Δημιουργείται κρόσσι κοντό και κάνουμε μια αλυσίδα για δέσιμο του κιλιμιού η χαλιού.

Για περισσότερες πληροφορίες και τιμές απευθυνθείτε 08:00-16:00 στο
τηλ: 210 2790121, 210 2771400