Βλέπετε 1–6 απο 31 αποτέλεσματα


Χειροποίητα Κιλίμια από τον Οίκο Εφραίμογλου

Αναλογιζόμενοι τις συνθήκες ζωής την εποχή που για πρώτη φορά φτιάχτηκαν τα κιλίμια καταλαβαίνουμε πως προοριζόταν να καλύψουν άμεσες βιοποριστικές ανάγκες αλλά ταυτόχρονα να ευχαριστούν τον χρήστη τους. Με απλά γεωμετρικά σχέδια και έντονα χρώματα υφαντά φτιαγμένα από μαλλί, βαμβάκι, γιούτα και  χωρίς πέλος η διπλής τεχνοτροπίας με εναλλαγή στο σχέδιο σε άλλα σημεία με πέλος και σε άλλα χωρίς. Η κατασκευή τους βασιζόταν στην δεξιοτεχνία και την φαντασία του δημιουργού τους. 

Κάποιες ατέλειες στην ύφανση, στα χρώματα ή ακόμα και στο σχέδιο παραβλεπόταν και θυσιαζόταν στο βωμό του άμεσου χρηστικού προορισμού του κιλιμιού. Αυτές όμως οι ατέλειες έδεναν αρμονικά στο σύνολο της αισθητικής του χειροποίητου προσδίδοντας στο κιλίμι μια σφραγίδα μοναδικότητας.

Tα χειροποίητα κιλίμια από τον Οίκο Εφραίμογλου κατασκευάζονται με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο αναπαριστώντας παλιές δημιουργίες εντάσσοντας στην κατασκευή ηθελημένα τις ατέλειες των αρχικών δημιουργιών. Δουλεύτηκαν αρκετά σε σπίτι με αργαλειούς ως ένα μέτρο φάρδος και συνήθως τα ένωναν για να δημιουργήσουν πιο φαρδιά. Γι αυτό σε πολλές περιπτώσεις βλέπουμε ενώσεις. Σήμερα εκτός από τα παλιά κιλίμια από το καζακ, Καύκασο, Τουρκία, Περσία, βρίσκουμε πολλά από Ινδία και Κίνα. Και εδώ ανάλογα με την πυκνότητα και τεχνοτροπία διαμορφώνεται η τιμή. Προσφέρουν πολύ καλή αισθητική και ωραία διακοσμητική λύση για το δάπεδο, τοίχο, ως διαχωριστική κουρτίνα, πάνω σε τραπέζι μπαούλο κλπ. Αν χρειαστεί βάζουμε και ένα υπόστρωμα από κάτω για καλύτερη  σταθερότητα. Τα βρίσκουμε με κρόσσια η χωρίς. Επιλέγονται συχνά και ως καλοκαιρινά χαλιά.

Τι λένε οι πελάτες μας