Βλέπετε 1–6 απο 77 αποτέλεσματα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

1 σε απόθεμα

-70%

1 σε απόθεμα

-70%

1 σε απόθεμα

-70%
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
3,415.00 1,020.00

1 σε απόθεμα


Μοναδικές Συλλογές Χαλιών- Χειροποίητα Χαλιά Εφραίμογλου

Πέραν των κλασικών και παραδοσιακών γραμμών, το ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα των ταπητουργών αναζητούσε τη δημιουργία χαλιών που δεν θα ακολουθούσαν την πεπατημένη. Αναζητούσαν τη δημιουργία σπάνιων χαλιών τα οποία απαιτούσαν μεγάλες ποσότητες χρόνου αλλά και κόστους. Δημιουργίες που παντρεύουν το χθες με το σήμερα, παράγοντας κάτι το νέο και το μοναδικό. Πολυεπίπεδα χαλιά που μέσα τους συνυπάρχουν διαφορετικοί πολιτισμοί, κουλτούρες αλλά και ιδέες. Πρωτοποριακά χαλιά που παίρνουν γενναία ρίσκα, ώστε να αναπτύξουν τη τέχνης της ταπητουργίας και στη συνέχεια να στολίσουν το χώρο σας με τη μεγαλοπρέπειά τους. Κατασκευασμένα με εξειδικευμένες μεθόδους, με πλέξεις στην ύφανση του μαλλιού, του μεταξιού αλλά και του μπαμπού, μπορούν να δώσουν μια τρισδιάστατη και καθηλωτική εικόνα σε κάθε χώρο που καλούνται να διακοσμήσουν.

Οι μοναδικές συλλογές χαλιών του οίκου Εφραίμογλου είναι το επιστέγασμα της βαθύτατης γνώσης και της αποτελεσματικής τεχνοτροπίας των έμπειρων ταπητουργών της. Χειροποίητα χαλιά που δεν αποτελούν απλά εμπορεύματα, αλλά κειμήλια τεράστιας αξίας. Σπάνιες δημιουργίες ανθρώπων που έχουν αφοσιωθεί στην ταπητουργική τέχνη και συνδυάζουν τη δύναμη της φαντασίας με τις διαχρονικές ιδέες του ανατολίτικου πολιτισμού. Χαλιά κατασκευασμένα με το υψηλής ποιότητας ζωικό μαλλί, προερχόμενο από ορεσίβια ζώα και επεξεργασμένο στο χέρι των κατασκευαστών, δημιουργούν ένα εκθαμβωτικό αποτέλεσμα σε κάθε χώρο. Όλη η τεχνοτροπία και η εμπειρία χρόνων συγκεντρώνεται σε ένα μοναδικό αποτέλεσμα χαλιού, το οποίο θα ικανοποιήσει τις δικές σας ξεχωριστές ανάγκες. Γιατί η μοναδικότητα του χώρου σας ξεκινάει από τις μοναδικές συλλογές των ανατολίτικων χαλιών του οίκου Εφραίμογλου!

Στην ταπητουργία έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για να δημιουργήσουν κάποιο ύφος ξεχωριστό και διαφορετικό από τις παραδοσιακές και κλασσικές γραμμές. Οι προσπάθειες αυτές είναι χρονοβόρες και κοστοβόρες και συνήθως δεν πετυχαίνουν. Σε ελάχιστες περιπτώσεις υπάρχει ¨παρθενογένεση¨’ όσο περίεργο και να ακούγεται. Ταπητουργοί αρχιτέκτονες διακοσμητές συμμετέχουν και γεννούν ιδέες ασύλληπτες στην ταπητουργία με πραγματικά μοναδικό στην αισθητική αποτέλεσμα. Παντρεύουν το χτες με το σήμερα και δημιουργούν μοναδικές συλλογές χαλιών. Μέσα από το ίδιο χαλί αναδύονται μαζί η παράδοση και η σύγχρονη εκδοχή με τέλειο συνδυασμό και αρμονία και συχνά υπογράφονται από τον δημιουργό. Σβήνει το σχέδιο σταδιακά και ταυτόχρονα εμφανίζεται άλλο. Με πλέξεις στην ύφανση μαλλιού , μεταξιού η μπαμπού, δίνει τρισδιάστατη εικόνα με λεπτές ισορροπίες. Είναι ταπητουργικά θαύματα υψηλής τέχνης.

Οι μοναδικές συλλογές χαλιών από τον Οίκο Εφραίμογλου είναι το απαύγασμα της τέχνης της δημιουργίας του χειροποίητου χαλιού.  Χειροποίητα χαλιά  που ξεπερνούν την ιδιότητα του εμπορεύματος και λαμβάνουν περίοπτη θέση στην σφαίρα των έργων τέχνης.

Belouch, himalaya, royalmelodyfusionZinon, χειροποίητα χαλιά που αναδύουν την συνυφασμένη σχέση με τον δημιουργό τους  και αποκαλύπτουν την φιλοσοφία της ύπαρξής του και ταυτόχρονα ενός ολόκληρου πολιτισμού. Οι μοναδικές συλλογές χαλιών είναι χειροποίητα χαλιά ειδικής τεχνοτροπίας.  Καινοτομίες στην ταπητουργία σε κάθετους ή οριζόντιους αργαλειούς με συσσωρευμένη εμπειρία και απέραντη φαντασία όπου συνδυάζονται πολλές  τεχνοτροπίες μαζί σε ένα έργο που καθιστούν το αποτέλεσμα   κάτι παραπάνω από μαγικό. Ειδικά σε ορισμένες συλλογές βλέπουμε να αναβιώνει μέσα από το ίδιο το χαλί ένα δεύτερο άλλης κουλτούρας και ύφους με ανάγλυφη και τρισδιάστατη απόδοση.

Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα προδίδει την χρήση άριστων ποιοτικά  υλικών.Μαλλί ορεσίβιων ζώων που είναι το καλύτερο ποιοτικά μαλλί και το οποίο πλένεται και γνέθεται στο χέρι και βάφεται με οικολογικές φυτικές βαφές. Φυσικό ή φυτικό μετάξι που δημιουργεί ελκυστική γυαλάδα και αποδίδει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Τα φυσικά υλικά σε συνδυασμό με την δεξιοτεχνία υπομονή και επιμονή των τεχνιτών και τις παραδοσιακές τεχνικές ύφανσης προσδίδουν σε κάθε χειροποίητο χαλί το δικό του ιδιαίτερο χαρακτήρα , καθιστώντας το ένα μοναδικό κομμάτι.Χαλιά σαλονιού που ακολουθούν τις σύγχρονες χρωματικές τάσεις και έχουν τη δύναμη να εναρμονίζονται σε κάθε χώρο και να ταιριάζουν με οποιοδήποτε στιλ διακόσμησης αποτελώντας μια ασφαλή απροβλημάτιστη διακοσμητική επιλογή και ταυτόχροναικανοποιούν τις προσωπικές επιθυμίες του καθενός προσδίδοντας στο χώρο το προσωπικό στυλ.

Τι λένε οι πελάτες μας